Grup Godó

El Grup Godó és el primer hòlding de comunicació creat a l’Estat espanyol, amb difusió a nivell estatal tant en castellà com en català. Com a empresa, es tracta d’una societat anònima, és a dir, el seu capital social està dividit en accions, les quals estan en mans dels seus socis i té la seu a l’Avinguda Diagonal 477, al costat de Plaça Francesc Macià.

Originàriament, el grup de comunicació va sorgir a partir de la creació del diari La Vanguardia l’any 1881 pels germans Carles i Bartomeu Godó, provinents d’una família d’Igualada vinculada amb la indústria tèxtil. El seu objectiu era difondre les seves idees com a membres actius del Partit Liberal, aleshores liderat per Práxedes Mateo Sagasta. Al llarg de la seva història, el Grup Godó ha anat passant de generació en generació per la mateixa família i, actualment, el seu president és Javier Godó Muntañola, tercer comte de Godó; el seu director general de presidència, Josep Caminal, i el seu conseller delegat, Carlos Godó Valls.

Imatge de la seu central del Grup Godó, a la plaça Francesc Macià de Barcelona. || Comunicació21.cat

L’actual propietari

Javier Godó Muntañola, tercer comte de Godó després del seu avi Ramón Godó i el seu pare Carlos Godó, és l’actual president i editor del Grup Godó. Durant els anys vuitanta, el comte de Godó va ser president d’Antena 3 Radio i més tard d’Antena 3 Televisión, de manera que, a finals de dècada, La Vanguardia  va ser el màxim accionista del canal de televisió. Finalment, va dimitir d’Antena 3 l’any 1992.

Actualment, Javier Godó té molts altres càrrecs relacionats amb la comunicació, com president de Catalunya Comunicació, vicepresident d’Unión Radio (anterior nom de Prisa Radio) o vicepresident de Cadena SER. A més, és conseller de la Fundació Comte de Barcelona, de la Societat Econòmica Barcelonina d’Amics del País (SEBAP), del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), del Museu d’Art Modern de Nova York (MoMA) i també és vicepresident segon de La Caixa.

El director general de presidència del grup, Josep Caminal, va ser director general del Gran Teatre del Liceu durant dotze anys.També ha tingut altres càrrecs, entre els qual destaquen que ha sigut director general de l’Administració Local, director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, regidor de l’Ajuntament de Barcelona, secretari d’organització de Convergència Democràtica de Catalunya, ha estat a la junta directiva del Futbol Club Barcelona, gerent del Consorci del Palau de la Música Catalana i gerent del Col·legi de Metges.

Mitjans de comunicació

Diapositiva1

Informació extra

Diapositiva2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s