Manifest

Qui és el teu amo?” és un projecte de quatre estudiants de periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona per l’assignatura ‘Producció i Expressió Periodística en Multimèdia i Interactius’.

A través d’aquest portal pretenem denunciar les relacions d’interessos polítics i econòmics que existeixen entre el poder i els mitjans de comunicació, i com aquests vincles actuen en detriment de la qualitat i l’ètica periodística.

Des del nostre modest punt de vista, l’actual crisi de valors del periodisme ve provocada, entre d’altres factors, per una pèrdua escalonada de la credibilitat de l’ofici i dels comunicadors fruït de la desconfiança que genera cap a la societat.

El periodisme ha deixat de controlar el Poder per establir-hi una relació de dependència, agreujada per la greu crisi econòmica que travessa tot el món els darrers anys i també per la fallida del model empresarial actual de les empreses periodístiques.

Com a futures figures del món de la comunicació ens preocupa la censura i la manipulació subtil dels continguts dels mitjans de comunicació. Entenem que un país democràtic ha de tenir uns portaveus de la societat lliures i al servei de la ciutadania, no pas dels poders político-econòmics.

Actualment, els mitjans de comunicació tradicionals han deixat de ser el Quart Poder per convertir-se en serfs del propi poder. Aquests motius ens empenyen a dur a terme la nostra tasca crítica, ja que l’essència del periodisme és la denúncia i el control dels poderosos per dotar a la democràcia d’una major qualitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s